sunnuntai 8. maaliskuuta 2009

Koivukylä - mageen urbaania asumista keskellä peltoa!




(Kaikki vitun kuvat voi tyyliin klikata isommiks)

Tervetuloa Koivukylän rautatieasemalle! Jos saavuit K-junalla Tikkurilasta, olet jo ajanut läpi Hiekkaharjun asuinalueen. Kun peltojen keskeltä nousevat Koivukylän maamerkit, korkeat asuinkolossit, olet jo melkein perillä! Jo junan ikkunasta olet saattanut havaita kuinka moderni urbaani ihminen jättää jälkensä ympäristöönsä. Ehkä peräti junavaunusikin oli jonkun citysissin omakseen merkitsemä, joko perinteisesti oksentamalla tai virtsaamalla - jotkut eivät kainostele "isohädänkään" käyttöä tähän tarkoitukseen - tai sitten modernisti tussilla, maalilla tai avaimella raaputtamalla. Yo! Kaupunki kuuluu kaikille, eikä yleisiä tiloja niingu saa kukaan omia. Jos sitä ei saa potkittua paskaksi, merkkaa se! Sillä reipas katutaide tekee kälyisimmästäkin nukkumalähiöstä sykkivän, urbaanin taistelukentän josta puuttuvat (vielä) vain palavat tynnyrit ja autot. Mutta se on vain ajan kysymys. Koivukylä on tyyliin tulevaisuuden mesta, niingu!


Da Place. Betonisten alikulkusiltojen alla sykkii karu asfalttiviidakko!


K-Village ja Havukoski ovat ihmisten mielissä yhtä. Raja menee radan kohdalla. Koivukylän maineikas ostoskeskus onkin siis Havukoskella.


Rekola on porvarilliselta haiskahtava pientaloalue. Keep moving, täällä ei ole mitään nähtävää!


Mutta sähkökaappeja, noita systeemin sorron hiljaisia monumentteja vastaan taistellaan myös rikkaiden kaduilla! Fight da power!


Takaisin rautatieasemalle. Tällaista hienoa katutaidetta syntyy vain nuorison todellisesta ahdingosta ja hädästä. Posse niingu huutaa apua, ja systeemi tyyliin sortaa minkä ehtii.



Tällaiset käytävät tekevät tylsän perusvantaalaisen elämästä urbaania jännitysnäytelmää. Ihan niingu leffoissa! Kelaa. Sä tuut duunista kotiin, on niingu tyyliin yö, ja samalla asemalla kyydistä jää joku epämääräinen tyyppi. Askeleet vaan kaikuu. Vitun urbaania. Harmi vaan että systeemi käy hankaamassa noista kaakeleista kaikki taiteet pois. Onneksi nuorison uhma purkautuu seinille joka yö! No pasaran!


Juna-asema on olohuone on vessa. Cityihminen ei rajoita tilaa sen alkuperäiseen käyttötarkoitukseen. Pitää elää hetkessä! Valkoinen, koskematon maalipinta on haaste! Eduskunta tai mikä vitun hallitus se on sais säätää tyyliin lain että tota vitun kaakelia ei sais laittaa. Liian helppo pestä. Fasistinen painepesuri huuhtelee nuorison sydänveren viemäriin!


Hissi laiturille on pettymys. Just kun riippumattomat katutaiteilijat olivat saaneet hissikorin urbaaniin kuosiin polttamalla nappulat ja laappimalla kaikki pinnat nuuskalla, maalilla ja paskalla, kori remontoitiin! Kuukausien uurastus hukkaan!



Onneksi edes liukuportaat on saatu pysäytettyä. Riippumaton katutaide lähtee niingu tyyliin siitä näkemyksestä että liukuportaita ei saa käyttää ne jotka ne on maksanut, eli tyyliin työssäkäyvät ja sellasta scheissee. Nämä portaat eivät koskaan pyöri vuorokautta putkeen, siitä pitää katutaiteen etujoukko huolen!



Sweet home Koivukylä. Ostari on K-Villagen tykein mesta. Siellä on tyyliin kaikki mitä kunnon slummissa pitääkin. Normityypit kiertää ostarin kaukaa.



Safkaa ja juomaa. Moskeija. Neulanvaihtopiste. Vitun siistii! Metalliset ristikot joka ikisessä ikkunassa, se on urbaania jos mikä!



Maailma on kylässä Koivukylässä. Ja se on siistii!


Word.



Näkymä kirjastoon ulkoapäin. Urbaani, riippumaton katutaideposse vetäisee reviirimerkkinsä moponavaimella vaikka suoraan lasiin. Mä olin tyyliin täällä, ja mä oon vitun tärkee.


Känniränni. Koivukylän Nuta sykkii ja värähtelee nurkan takana!



Old Skool densot viihtyy ostarin betonisessa sylissä. Junnut ottaa mallii. Muista ulkoiluttaa mäyräkoiraasi!



Ostarin tasokkaisiin ruokaloihin tulee A-luokan asiakkaita ihan taxillakin.



Takaisin elämään.



Urbaanimmax ei tule. Siistii.



Ilman vapaata katutaidetta ihmiset niingu nääntyis. Mestat olis kuolleita ja olis tyyliin junttia. Tägillä nuoriso näyttää olevansa olemassa!



Sähkökaapeilla, muuntajilla ja vajoilla systeemi vie tilaa katutaiteelta. Aktivistit kostaa ottamalla maalipinnan haltuun!



Vanhat paskat autonromut ovat oleellinen osa urbaania cityscapea. Vitun siistii jos ne olis poltettu jo! Lisäbojoja siitä kun ne on jätetty kahen päiväkodin väliin! Skidit voi käydä potkiin ja kivittään tyyliin lähtemättä hiekkalaatikolta!



Aivan siis tyyliin vitun urbaania! Maalaamaton betoni on cityä!



Pinta kutsuu koristamaan. Graffiti on taidetta!



Vaikka betoni onkin pilattu maalaamalla, siihen voi vetästä tägin.



Tunne kuinka kapina on purkautunut taiteeksi.



HOAS miehittää parhaita paikkoja. Täällä on moni bönde oppinut citytavoille.


Aivan siis uskomattoman urbaania. Citymiljöö haastaa perinteiset näkemykset subjektiivisuuksien ajanviettotavoista ja -paikoista. Tee ympäristöstäsi käymälä!



Koivukylän grilli on legendaarinen. Sanat loppuvat kesken. Katso ja ravitse sieluasi.


Vilpoisalla terassilla possen kelpaa chillaa.



Tuli on elementti jolla vapaa katutaide muokkaa ympäristöä yllättävillä tavoilla. Grillin backstage todistaa liekkien uudistavasta voimasta. Burn motherfucker!



Koivukylän grilli - auki silloin kuin sinäkin olet! Meillä ei ole puhelinta - emme soita taxia!



K-junan seuraava seisake on Rekola. Se on juntti mesta mutta taisteleva katutaide nakertaa sielläkin ihmisten luutuneita esteettisiä näkemyksiä. Sinun seinäsi ei ole sinun!



Yksikään sähkökaappi ei saa jäädä rauhaan. Se on piis tai tulee levyyn!



Maksimaalinen näkyvyys on vapaan ja riippumattoman katutaiteen keskeinen elementti. Tämä päiväkodin seinä huutaa sortoa ohi ajaville junille. Katutaide vapauttaa tyhjän maalipinnan ja ihmisen.



Mut mix vitus kukaan tulis tyyliin johonkin vitun Rekolaan kun Korso ja K-town on niin siistei? No siellä on sairaala jonne joutuis meneen ilman altistumista katutaiteelle - ellei taisteleva maalipurkki olisi jo vapauttanut opaskyltin sen orjuuttavasta informaatiotehtävästä. Julkinen omaisuus on tehty merkattavax! Jos joku haluu tyyliin tietää missä on joku vitun vuodeosasto, ettiköön vittu ite! Graffitia ei rajoiteta!





Jos tulit dösällä, taideannoksesi on taattu! Nauti urbaanista muotokielestä; linjakartat ja aikataulut on tyyliin tarpeetonta paskaa.



Vantaan kasvikuntaan kuuluu lasimurska. Fasistinen kaupunki vaihtaa vanerista ja sinkitystä profiilista tehdyt ghettopysäkit lasisiin. Lasi ahdistaa. Vallankumouksen Converse nousee, lasi murtuu. Vitun viissataa egee laaki! Veronmaksajilta massit pois!



Tässä oli niingu tyyliin vantaalaista katutaidetta. Taiteilijan tussi on oikeuden miekka! Kaikilla on oikeus elää paskassa, lasimurskassa, oksennuksessa ja mäyräkoirankuorissa. Taisteleva katutaide ottaa tilan haltuun. Tänään Koivukylä, huomenna Kamppi!

148 kommenttia:

  1. Siistii!

    Taiteilijan tussi on oikeuden miekka! :)

    VastaaPoista
  2. Tää oli tosi ihquu. Mageeta settiä. Tätä lisää Lieksan taakse, niin saadaan Suomi nousuun.

    VastaaPoista
  3. Kielioppi- ja yhdyssanavirheiden lähes täydellinen puuttuminen syö uskottavuuttasi. Vapauta myös kieli!

    VastaaPoista
  4. Meil ei o Isokyrös ollenkaan liikennevaloja. Eikä oo tollasii hienoi rullaportaita. mut meil on uimahalli ja grilli.

    VastaaPoista
  5. Urbaanii vittu kapinaa vittu maalata vittu "vittu" seinään vittu vittujen vittu!

    VastaaPoista
  6. Jep, Espoon idylliseudun hienoperseet ei Koiviksessa pärjäis päivääkään, olis varmaan kamalaa kävellä tiellä joka ei oo marmorista tehty. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä syntyPERÄSISTÄ espoolaisista, mutta itse Korsossa syntyneenä ja Hakunilan, Malmin ja Herttoniemen kokeneena espoolaisena kyllä pärjäisin! Luultavasti jopa viihtyisin hyvin!!

      Poista
  7. iha "hauska" läppä.

    VastaaPoista
  8. Ruusuvuoressa kävin yläasteen ja Koivukylässä lukion ja eipä kyllä ole ikävä kumpaakaan paikkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voin kyllä kertoo sulle idiootti että koivukylässä ei ole yhtäkään lukiota =DDDDD

      Poista
    2. No mutta juniorille tiedoksi, ennen oli! :)

      Poista
    3. Niin oli jopa nimellä koivukylän lukio. Sanotaan näköjään nykyään havukoskeks tuota aluetta, ennen raja meni kauempana rataa.

      Poista
    4. Ja tuo Koivukylän lukio oli tasottomimmasta päästä. 80-luvulla ja 90-luvun alussa tasokkaita lähiseudun lukioita oli esim. Simonkylän lukio, josta itsekin kirjoitin 1988. Mesta oli mm. Suomen ensimmäisessä luokaton lukio -kokeilussa (5 lukiota ympäri Suomen. Ne, jotka eivät päässeet parempiin lukioihin, menivät esim. Koivukylän lukioon, johon pääsi tuolloin reilu kutosen keskiarvolla. Koulun keskimääräiset arvosanat yo-kirjoituksissa olivat sen mukaiset. Espoo -foobikoille tiedoksi: olen asunut viidessä paikassa Vantaalla ja viidessä paikassa Espoossa. Suurin ero on ihmisten pään sisällä. Kummassakin kaupungissa on hyviä ja huonoja alueita. Vantaalta puuttuu ne ökyalueet kokonaan, siinä on suurin ero. Saman tulojakauman alueilla ei ole juurikaan eroa näiden kaupunkien välillä. Imago on sitten eri juttu.

      Poista
    5. Tuo, että Koivukylän lukioon olisivat menneet vain ne, jotka eivät muualle päässeet, on aivan uskomatonta sontaa! Moni lähialueella asuva, minä mukaan lukien, menimme lähimpään eli Koivukylän lukioon vaikka peruskoulun päättöspettarilla olisi helposti päässyt Simonkylään tai johonkin hyvään lukioon. Ja ihan hyvin aukesivat oikiksen ovet Koivukylänkin papereilla monen Simpparista kirjoittaneen jäädessä nyyhkimään portille. Suurin ero on todella ihmisten pään sisällä. Sen osoitit kommentillasi todeksi.

      Poista
    6. Koiviksen lukion keskiarvovaatimus oli tasan 8,0 kun sinne menin.

      Ei lähellekkään huonoin.

      Poista
  9. "Espoon idylliseudun hienoperseet ei Koiviksessa pärjäis päivääkään"

    No voi voi. Eiväthän tässä kuvatut tussi taskussa ostarilla löntystävien huppuhönöjen aikaansaannokset ole mitään *pärjäämistä*, vaan yksinomaan säälittävää keskenkasvuisten nulkkien päämäärätöntä ja tyhjää räpellystä. Eikö tosiaan oma pää riitä muuhun?

    Osuvaa kommenttia noissa kuvateksteissä!

    VastaaPoista
  10. "Kielioppi- ja yhdyssanavirheiden lähes täydellinen puuttuminen syö uskottavuuttasi. Vapauta myös kieli!"
    Mitä jos ottaisit pääsi perseestäsi?

    Asiatekstiä mies, man ja veli.
    Aitona naapurina voin kertoa, että nappiin meni. Onneksi ostin fasistinsortotusseja!

    VastaaPoista
  11. "ikö tosiaan oma pää riitä muuhun?"

    Todennäköisesti ei kun on ikänsä sitä tussia haistellut?

    VastaaPoista
  12. Spedejä kaikki tyynni, kyl ne pikkulapsetkin siitä viel kasvaa ja herää sielt dösäpysäkiltä keski-ikäisinä viinan- ja paskanhajusena miettimään miks tuli paskottua elämä sillon nuorena.

    VastaaPoista
  13. Kinkkis! Sieltä kerroshampurilainen sen jälkeen kun on kiertänyt Koiviksen kuus viinamajaa.

    VastaaPoista
  14. Onneksi ei tarvi asustaa tuollaisessa lähiöpaskassa.

    VastaaPoista
  15. Täällä työtätekevä saa joka päivä tunnut että on pärjännyt kaikkeen muuhun nähden....................................................................

    VastaaPoista
  16. Ah. Oma rakas kotiseutuni. I'M LOVIN' IT.

    VastaaPoista
  17. "Kinkkis! Sieltä kerroshampurilainen sen jälkeen kun on kiertänyt Koiviksen kuus viinamajaa."

    Aikoinaan sieltä sai myös annoksen nimeltänsä "KASVISHAMPURILAINEN KINKKUSTIIVULLA"

    rakkaita seutuja, rakkaita aikoja..

    - 10v. "sinisessä hotellissa" elänyt

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. toisinaan ollut myynnissä myös hamppari mvna:lla. tiedä sitten onko kyseessä jokin muoti huume?

      Poista
    2. Eräs vanhempi Rouvvashenkilö omisti ko. paikan, kun kaveri meni valittamaan juuri tilatun kerroksen välistä löytyneistä pienenpienistä matosista.Rouva tuumas,et vittu eihän noi oo ees kyrvän kokokosia!!! Ja luukku kiinni, et lävähti!!! =) Nimim. 18 vuotta betoniviidakkoa lapsuuden/varhaisnuoruuden eläneenä.....JA MÄ PELASTUIN!!! =)

      Poista
    3. Kukahan tämänkin vitsin on kehitellyt?

      Poista
  18. Rakas Koivukylä. Ajattelen sinun kusenkatkuista ostoskeskusta ja kaljakuppiloitasi aina syvällä lämmöllä. Toivottavasti tiemme kohtaavat vielä jonain päivänä. Much love, unity, word ja yo!

    VastaaPoista
  19. K-junallahan tonne pääsee. Perjantaisin on kuin Mogadishun torilla kun musulmaanit tulevat rukouksille.

    VastaaPoista
  20. HIENO, vivahteikas ja innostava kooste!! Elämä maistuu. Välillä paskalta, mutta maistuu

    VastaaPoista
  21. Hyviä kuvia. Tykkäsin kovasti. Olen asunut Koivukylässä 30 vuotta. Alussa jaksoin noita kuvatekstejäkin ja jotkut oli tosi hauskoja. Mutta liikakin on liikaa ja yksi juttu toimii vain kerran.
    Enpä sitten lukenut niitä enempää vaan nautin kuvista. Kiitos tästä koosteesta.

    VastaaPoista
  22. Ei koivis kalliolle pärjää sitten millään jos urbaanisuutta haetaan :)

    VastaaPoista
  23. Urbaani reissu, mutta tulipahan tehtyä.

    VastaaPoista
  24. Upeeta matskuu.
    [/quote]Ei koivis kalliolle pärjää sitten millään jos urbaanisuutta haetaan :)[quote]

    Kallio on nykyään valkan nukkumalähiö

    VastaaPoista
  25. Aivan loistava esitys, teksti ja kuvat toimivat täydellisesti yhdessä, kylmää kyytiä!

    p.s. asuin työsuhdeasunnossa evästiellä -70 luvulla, vähän on kulmat siitä muuttuneet!

    VastaaPoista
  26. slummi mikä slummi, kierrän kaukaa tommoset paikat ja opetan myös lapsiani kiertämään tommoset slummit kaukaa

    VastaaPoista
  27. tää blogi on vitun urbaani ja vitun jees. word!

    VastaaPoista
  28. Tuttuja maisemia ja osuvaa tekstiä. Vaikka jutussa totuuden siementä onkin, niin toivottavasti kärjistyksiä ei kuitenkaan oteta liian kirjaimellisesti..

    VastaaPoista
  29. Ehdotan Koivukylää uudeksi Suomen perseeksi Turun tilalle.

    VastaaPoista
  30. "slummi mikä slummi, kierrän kaukaa tommoset paikat ja opetan myös lapsiani kiertämään tommoset slummit kaukaa"

    Lapsillekkin on ihan tervettä opettaa, että on olemassa toisenlaisiakin asuinympäristöjä kuin westend yms.
    Maailma avartaa, eikä sitä maailmaa tarvi aina lähtee pallon toiseltapuolelta tutkimaan.

    VastaaPoista
  31. KOIVIS FOR LIFE sielä eläny viimeiset 10 vuotta ja en parempaa placee löydä....graffitit tägit ja muut töhryt lämmittää sydäntä

    VastaaPoista
  32. salee meitsi on tuol :D toi mis on 3 jäbää kävelemäs huukon suuntaan oikeanpuiolimmaisel o twelvi kädes :DD ei saatana

    VastaaPoista
  33. Koivukylä ja Korso on Vantaan aidoimmat mestat. Pelkkää rakkautta molempia kohtaan! Ku täältä lähetään, ni lähetään jalat edellä.

    VastaaPoista
  34. Jo kolme vuotta pois sieltä. Nämä kuvat ja textit sulatti sydämeni! Homeward bound.

    VastaaPoista
  35. Kiitos sinulle Vantaanvandaali vapauttavasta, sielusta (tai sieltä jostain) kumpuavasta aidosta naurusta. :) Näin työviikon jälkeen piristi koivukyläläisenä oikein kovasti. Olisit vielä käynyt siinä Rautkallion aukiolla heti Takaisin Elämään ry:n etupihalla. Taisit kyllä tehdä mahtavan tutkielmasi talvella. Kesäaikaan se on ihan ykköspaikka havainnoimiselle. Ostaria ei toki voita mitään. Joka päivä saa siitä anekdootin kerrottavaksi, kävipä matka sitten kotiin tai steissille päin. K-town rules!

    VastaaPoista
  36. eiii vittu mitä paskaa

    VastaaPoista
  37. Muuten hyvä juttu, mut voisit piilottaa autojen rekkarit. Kaikki ei välttämättä halua niitä kuvatuiksi.

    VastaaPoista
  38. Vittu mikä läävä..

    VastaaPoista
  39. komee kollaasi.
    Ne oli hienoja aikoja.

    VastaaPoista
  40. Vittu mit'ä Sossulaa.Todellista Diplomaatti aluetta.!

    VastaaPoista
  41. "Urbaani, riippumaton katutaideposse vetäisee reviirimerkkinsä moponavaimella vaikka suoraan lasiin."

    Tässä kohdassa paljastit olevasi jostain muualta kuin esim. Koivukylästä. Kunnon Vantaalainen tietää että avaimella tms. metalliesineellä ei paljoo laseja naarmuteta...pitää olla pieni stemu jos aikoo saada jälkee lasiin. Avaimellas saat naarmuttaa hamaan tulevaisuuteen asti. Nää jutut kato opitaan viimeistään ylä-asteella (kuten sekin että monkeyssä on enemmän puristuksii ja se kiipee ylämäet paremmin kuin PV...tosin PV on snadisti nopeempi ja IMHO iisimpi virittää...kuka nyt virittämättömälä ees ajais???!!!).

    Hyvä yritys kuitenkin.


    -Korsosta

    VastaaPoista
  42. Koivokylä on kyllä oksettavan järkyttävä paikka, jonne ei vapaaehtoisesti mene käymään.

    VastaaPoista
  43. "Espoon idylliseudun hienoperseet ei Koiviksessa pärjäis päivääkään"

    Espoon keskus ja varsinkin sen nurkassa sijaitseva lähiö Suvela on Espoon Koivis. Tosin joskus Espoon keskuksessa asuneena voin sanoa, että siellä pystyin jopa elämään ja sattui rauhallinen rappu tarinoista huolimatta, nyt ne jopa kunnostivat paikkoja, toisin kuin Haviksessa ja Koiviksessa. Kyllähän Espoossa enemmän niitä porvarimestoja siltikin on. Koivis on paikka, missä ekan kerran käydessäni nousi jo niskavillat pystyyn, ei mitkään Kontulat ja Jakikset hetkauttaneet. Toivottavasti HOAS ei tarjoa ikinä tuolta asuntoa kellekään tutulleni, minäkin sain onneksi muualta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ootko vähän tyhmä ! Koivukylä on ainutlaatuinen paikka et vaa voi vittu sietää tätä mageeta urbaania ja vittu jos sun mielest Koivis on pahempi paikka ku joku vitun Kontula tai Jakomäki ni et oo kokenu yhtää mitää!
      Olisit vaa tyytyväinen et Suomest löytyy Urbaania ! Kyllä sitäpaitsi koivukylässä ja haviksel kunnostetaan paikkoja dösäreitä uudistetaan uusi taksitolppa,jne. Et pidä vitu Espoolainen se vitu ruma pääs kii vitu Bitch!
      -UrbaanienRakastaja-

      Poista
  44. Valitettavasti ite asun just Koiviksessa, rumempaa paikkaa saa kyllä hakee... Ossun lähellä ku asuu ni siinä on alle kilsan säteilyllä semmone 3 vai perätikkö 4 pubia. Pizzerioistakaa ei oo pulaa, hohhoijaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. teema suni hugo maxim se yks läävä ja sit se toinen läävä minkä nimillä ei oo välii eikä sisään kannata mennä

      Poista
  45. koivukylä kaunista seutua mustavalkoisena.

    VastaaPoista
  46. Tää on aivan perkeleen hieno. "Maalaamaton betoni on cityä!" voi jeesus =P.

    VastaaPoista
  47. tämä kosketti syvältä<3

    VastaaPoista
  48. Kun työtätekevät ja raskautetut luokat vapautetaan työn raskaan raadannasta, tuloksena ei ole muinaisen Ateenan kaltainen onnela, jossa sivistyneet ja hienostuneet kansalaiset keskustelevat Areiopagilla ja Agorassa filosofiasta ja tieteestä minkä symposioneiltaan ehtivät.

    Tuloksena on muinaisajan Rooma, jossa työttömät proletaarit elävät sosiaaliturvana jaetusta viljasta ja vetelehtivät tavernoissa ja amfiteattereilla katsomassa kilpa-ajoja ja gladiaattoriotteluita minkä pikkurikoksiltaan, julkisomaisuuden tärvelemiseltään, katutappeluiltaan ja orgioiltaan ehtivät Panem et circenses, vai mitä?

    Ainakaan Koivukylän lecorbusiermainen brutaali betoniarkkitehtuuri ei tee elämää yhtään sen helpommaksi. Paikasta tulee lähinnä mieleen Stanley Kubrickin elokuva Kellopeliappelsiini.

    VastaaPoista
  49. stj_91 kirjoitti...

    salee meitsi on tuol :D toi mis on 3 jäbää kävelemäs huukon suuntaan oikeanpuiolimmaisel o twelvi kädes :DD ei saatana
    13. toukokuuta 2009 5:04

    Aivan nerokkaan autenttisesti kirjoitettu kommentti. Melkein voisi jopa uskoa, että kirjoittaja oikeasti on kyseinen mieshenkilö. 10 pistettä korkeasta antropologisesta osaamisesta!

    VastaaPoista
  50. Just myin kämpän tuolta postinumeroalueelta. Kiitos ja hyvästi. Vitun mannet, virolaiset, ryssät, somalit, sekakäyttäjät, juopot, kaikki, haistakaa pitkä paska. Sääliksi käy uutta omistajaa. Viimeisen viiden vuoden aikana virosta ja venäjältä tuli aivan vitusti porukkaa. Työt meni, he jäivät. Sellainen saatanan messuaminen kadulla joka kesäviikonloppu. Todella lesoa ja uhkaavaa nuorta klanipäätä täynnä testoa ja viinaa. Pikkukölvit vie kaiken minkä irti saa ja rikkoo loput. Tissiposkinuoriso ajaa skoottereilla ABCeelle survomaan munkkia ja hedelmäpeliä. Vantaa on niiiiiiiiin perseestä.

    Valkopako on totta. Mä oon se. Citymarketin auettua vasta tajusi miten pimeä määrä loisivia mustalaisia ja somaleja täällä on. No hyvä että niille on nyt lämmin karsina laitettu. Anskattoo kuinka kauan Cittarin pikkukaupat on pystyssä.

    VastaaPoista
  51. Samat fiilikset kuin edellisellä. 25 vuotta asuin Havukoskella (kahdessa eri paikassa) ja olin siis itse todistamassa alueen hidasta rappioitumista. Paikat hajotettiin, palvelut katosivat ja korvautuivat baareilla/pubeilla/yms, häiriökäyttäytyminen lisääntyi jne...

    Kyllähän silloin 20 vuotta sittenkin saattoi jotain vastaavaa tapahtua, mutta se oli harvinaista ja siitä aina nousi jonkunlainen haloo. Nyt on ihan normaalia jos ympäripäissään oleva keski-ikäisen näköinen ukkeli hoipertelee nyrkit pystyssä perään huutaen kovalla äänellä jotain mistä ei saa selvää.

    Kaipa siihen kaikkeen kuitenkin tottui, sillä nyt kun olen asunut noin vuoden Helsingissä, ihmettelen miten rauhallista täällä on verrattuna Havukoskeen/Koivukylään. Miten voikin olla saman radan varrella etelämpänä näin paljon rauhallisempaa.

    Huvittavinta koko jutussa on se, että kun kyselin (Havukosken ulkopuolella asuvilta) kavereiltani kannattaako tänne muuttaa, kuulin hienovaraisia varoituksia, että saattaa olla rauhatonta seutua. Samoin kuin eräs Suvelassa asuva kaverini on mainostanut kuinka siellä ja Espoon keskuksessa on paikat aina rikki ja rauhatonta jne. Kun sitten itse kävin siellä, huomasin kuinka kaikki paikat vaikuttivat ainakin päällisin puolin suht siisteiltä eikä häiriöitäkään ainakaan silloin sattunut kohdalle. Eikä yhtään puistokemistiä näkyvissä!

    Kerroinpa sitten tälle Suvelan kaverille hieman erinäisiä tapahtumia Havukoskelta/Koivukylästä. Esim kusilammikot rappukäytävillä, jatkuvasti rikotut bussipysäkit yms, kokonaan tuhottu lasten leikkipuisto, poltetut roskakatokset, juna-aseman rappiotila (ei kukaan taida enää muistaa aikaa kun asemalla oli myös sisätilat ja miehitetty lipunmyyntipiste), kännikalat ja muut hörhöt, luodinreiät naapuritalon ikkunoissa (kapakka siinäkin) ja sokerina pohjalla ympäripäissään ollut mies joka ammuskeli ilmaan kiväärillään mennessään. Teki vaikutuksen, tosin ei kovin myönteistä.

    Eipä ole kiire takaisin.

    VastaaPoista
  52. HAH!! hyvää settii! ja meitsin nakit sanin ylämummos! Ei Raiskata Luontoa!!

    VastaaPoista
  53. Kiitos kaikille kommenteista! Emme käykkään katsomassa taloa (Vanhasta) Koivukylästä. Surkeeta, että joillakin voi mennä näin huonosti, kuin tämän sivun tekijällä.

    Hyvä Tekijä, olen kanssaihmistesi (?) puolesta pahoillani, ettet voi hyvin - tai edes kohtalaisesti. Suosittelen muuttoa jonnekin Lahden pohjoispuolelle, niin ehkä elämänilo viriää uudelleen... toisin, sehän pohjimmiltaan itsestä kiinni, ei niinkään paikasta. Paikka pysyy, itse voi liikkua.

    Parempaa tulevaa!

    VastaaPoista
  54. Vanha Koivukylä on hienoa aluetta. Massat eivät tungeksi pientaloalueelle vaan pysyvät betonikäymälässään. Jos asut mukavammalla puolella, näet tätä settiä vain juna-asemalla. Ja kaupassa käydessä. Uusi Citymarket = manne- ja somppureservaatti.

    Minun nähdäkseni blogin tekijä voi mainiosti.

    VastaaPoista
  55. Eipä täällä ole radan toisella puolella mitään valittamista paitsi se, että känniääliöt tekevät tyhmyyksiä viikonloppuisin lastentarhan pihalla. Sopiva piilo lipittää kaljaa ja rikkoa sitten hylsyt pitkin pihoja. Klo 21.00 jälkeen en kyllä suosittele kenellekään menevän tuonne kuuluisalle ostarille, saati radan sinne puolelle.

    VastaaPoista
  56. Tästä pitäisi saada follow-up-juttu kesällä.

    VastaaPoista
  57. hyvä että on sinunlaisia hiljaisia valittajia, teitä riittää kyllä ! jatka samaa rataa ja peace out

    VastaaPoista
  58. Hienosti ja totuuden mukaisesti kerrottu paikasta Koivukylä. Vielä kun saisi enemmän isoja räppäreitä kaduille ja pomppivia autoja voisi Koivukylää kutsua suomen -bronxiksi

    VastaaPoista
  59. Suomen paras bloggaus. Ever.

    VastaaPoista
  60. Koivis on äijjille. Siel ei kaikki pärjää.

    VastaaPoista
  61. Erottakaa koivukylä havukoskesta! tässä todellakaan ole koivista kokonaisuudessaan, vaan havukoskea. Josette usko, niin käykää kattomassa rajat

    VastaaPoista
  62. Muuten ihan jees mesta mut ne vitun densot ja juopot ja muut rasistiset mulkut vois kyllä kivittää huolella.

    VastaaPoista
  63. Vittu pitääx jonku vitun lukion käyneen älykön tulla ounaa meiän mestat vittu. Tuu Cittarii urbaani salettiin työtön väsälli, mannet sentään tekee töitä siellä!

    VastaaPoista
  64. Ainahan mannet on "töissä." Siksi niistä ei pidetäkään.

    VastaaPoista
  65. Upeita kuvia, urbaania Suomalaista maisemaa! Kuvat Voisivat edustaa mitä tahansa Suomen kolkkaa.

    VastaaPoista
  66. rispekt :D loistavaa tekstiä.

    teiniaikojen kundikaveri oli koivukylän kirjastos yhdyskuntapalvelussa, ja mesta tuli siten tutuks joskus sillo 15v sitte.. sittemmin ei oo noil kulmil tullu hengattuu, ja tuskimpa on jääny mistään paitsi ;)

    VastaaPoista
  67. Poissa silmistä, poissa mielistä...sinnehän hajoavat. Vielä vähän budjettileikkauksia päälle niin tulevaisuus on taatusti synkkä.
    Löytyyhän noita alueita joka kaupungista...

    VastaaPoista
  68. Ja minä kun luulin, ettei Koivukylä voi mennä huonommaksi, kun 10 vuotta sitten siellä asuin. Olin näköjään ihan helvetisti väärässä. Onneksi muutin pois.

    VastaaPoista
  69. Kauneus on katsojan silmässä
    Mieltä ylentävää on tämän kuvakimaran selailu. Tekijän vilpitön kiintymys nuoria, sitoutumattomia taiteilijanalkuja kohtaan on ilmeinen ja kuvien ilmentämä kotiseutuylpeys on kiistämätön. Kuvateksteissä on oivaltavasti tavoitettu se, mitä katutaide puhtaimmillaan edustaa: suoraa toimintaa, vapautettuna aikansa eläneistä ajattelumalleista. Harkinnan liikakäytön on havaittu haitallisesti estävän terveen luovuuden spontaanin purskahtelun ja estottoman levittäytymisen seiniä pitkin. Nämä kuvat kuitenkin todistavat sen, kuinka pelottomasti tulevaisuuden toivomme tuovat vapauden kaipuunsa kaiken kansan keskelle. Arvostusta ja kunnioitusta vaatien väärinymmärretyt nerot kulkevat tussit tanassa kuvittaen kulkuaan geton äärestä toiseen. Nekin, jotka eivät ole maalein aseistautuneet, merkkaavat sisukkaasti ympäristöään, siinä väsymätöntä ahkeruutta osoittaen. Lukija saattaa tuntea lämpimän läikähdyksen jossain sisimmässään ja miltei aistia tutun, makeankirpeän aromin tullessaan muistutetuksi siitä kuinka uhmakkaan peräänantamattomasti sisukkaimmat elämäntaiteilijat osoittavat halveksuntansa vallitsevaa, mädäntynyttä yhteiskuntajärjestelmää vastaan. Sydäntä sykähdyttävää siviilirohkeutta osoittaen nuoret vapaustaistelijat jakavat auliisti kehonsa tuotoksia kaikkien ihasteltavaksi. Sijainnin suhteen ei nirsoilla, kaikki julkiset paikat otetaan näin haltuun. Eikä suinkaan viimeisenä vaan useinkin ensimmäisenä tehokeinona otetaan käyttöön vallitsevien rakenteiden murskaaminen, kaiken avaraa katsetta haittaavan totaalinen tuhoaminen. Näin ahkeralla uurastuksella ei mene ehkä kovinkaan kauan kunnes hyvinvoinnin raunioille nousee uusi, uljas, tasapäistämistä vastustava sukupolvi. Vallan saaneina, korkkaamattomat tussit käsissään ihmettelevät valmista maailmaa. Ilman uhmaa, ilman merkattavaa. Oma tägi on jo kaikkialla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olette loistava,saatte paikan!!! Perskeleen hyvä teksti!! Peeäs...En ole asunut enää vuosiin likimainkaan, mutta lapsuus tuolla eletty!!! Ja nyt sit taistellaan keskellä Suomea naapureiden kanssa kuka rikkoi ovikoristeen??!!! Viddy!! =)

      Poista
    2. ...Ainii jäi sanomatta,toi sun Ould skuul sanonta....Eiköhän nuo ole jo vanhat jeerat,pahimmat siis,jo mullan päällensä kasanneet?
      R.I.P jokaiselle joita tunsin!!!

      Poista
  70. Tältä se näyttää se Suomen Monaco = paikka jossa useimmat eivät maksa lainkaan veroja. (Kun ei ole tuloja)

    VastaaPoista
  71. ohhoh meinasin muuttaa tonne mutta onneks näin tän sivuston "pyyhkii hikeä otsalta"

    nyt tiedän miks vuokra olis ollu niin halpa.... huhhuh vähältä piti

    VastaaPoista
  72. Nii.. on se hauskaa miten paljon pikkupojilta on jääny sormivärejä saamatta.. en tiedä paljon kovempaa gangstaa ku heittää "usofiejga uga uga" vaikka johonki lampputolppaan.. vitun uunot.. T: koiviksen kolli

    VastaaPoista
  73. https://www.youtube.com/watch?v=-AXKQW8Lhqg&feature=related

    Ruåtsin malliin, yo!

    VastaaPoista
  74. Да, нормалёк всё!

    VastaaPoista
  75. Koivukylä on mätää täynnä. Missään maailmassa en ole tavannut näin jälkeenjäänyttä porukkaa. Kiitos, pysykää Koivukylässä te alikehittyneet ihmisenkaltaiset oliot. Huuko on juuri oikea paikka teille. Kaltaisenne on siellä baaritiskin takana.

    VastaaPoista
  76. onko sitä "tyylii" ja "niingu" pakko tunkee jokaväliin? en kyllä ikinä haluis asuu tollases slummis, suvelakaa oo mitää tohon paskaan verrattuna.

    VastaaPoista
  77. Tulis nyt Vantaan Vandaalilta välillä jo tyyliin uuttakin settii.

    Tää on vain NIIN hyvä.

    VastaaPoista
  78. ihan vitun hienoa. terveisiä korsosta

    VastaaPoista
  79. loistavaa urbanisaatiokritiikkii niinku. kelaa ku joku kempelekki on kohta tyylii getto. paitzi siel ei oo betonii ku lattioissa mut kuitenki. katutaidetta ja tyylii iha vitu asiapossee. niiq urbaanii junttii ja iha homona lestoi ja muit kulttuurisii.

    VastaaPoista
  80. asun täällä ja tää on HYI VITTU aluetta. On hienoa jos joku ihannoi tällästä vitun paskaa... ja ne vitun tussit jollekkin pirivitunmestarille olis kuolemantuomilla rangaistava teko. Katutaide on mun perspektiivistä katottuna vähä eri asia ku peruskoulutuksen kesken jättäneen 28 vuotiaan ikipäihde ja uhmaikää potevan luomia vitutus visioitaan. Paska on maa mut koivukylä on itse se paska.

    VastaaPoista
  81. elämänmakuinen mesta. akselilla lahti-korso-koivukylä parasta laatua. verrattuna syrjähyppyihin töölömunkkapunis aivan loistomesta elossa oleville ihmisille.

    VastaaPoista
  82. Samat elementit löytyy kyllä ihan joka paikasta. Kauneus on katsojan silmissä -teesi pitää kyllä paikkansa. Kukin näkee asiat tavallaan. Osa näkee kesän perhosina ja linnun lauluna ja osa raatokärpäsinä ja hyttysinä. Toivon, että sinäkin blokin kirjoittaja saat vielä joku päivä valoa elämääsi. Ja näin pikku vihjeenä: Muuta ihmeessä pois, jos täällä noin kauheaa on.

    Me ostimme asuntomme täältä vuonna 1987 ja viihdymme hyvin edelleen. Velat on maksettu jo ajat sitten ja on mukavaa, kun rahaa jää säästöönkin sen ansiosta että alueen hintataso oli edullinen. Tietenkin on tullut hankittua sen jälkeen kesähuvilat ym. Helsingin keskustaan hurautamme 15-20 minuutissa ja junallakin lähes samassa ajassa. Täällä on loistavat ulkoilumaastot sekä kaikki tarvittavat palvelut. Ainoa haitta on ostarilla notkuvat tyhjäntoimittajat, mutta jopa työmatkani kulkee eri suuntaan eli en joudu katselemaan kurjuutta. ;) Toivon sinulle yhtä onnellista elämää.
    Nimim. Koivutar

    VastaaPoista
  83. Kävipä selväksi, että Havukoskelle ei kannata muuttaa, vaikka löytyisi kaunis edullinen asunto . kiitos

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainoa paikka Havukoskella, joka mättää on tuo Vanha Koivukylä. Ostarin ympäristö ja nuo opiskelijakerrostalot ovat kyllä sellaisia lääviä ettei mitään rajaa.

      Jännä sinänsä, että pari sataa metriä joka suuntaan ollaan ihan eri planeetalla.

      Poista
  84. jos keskityt omaan elämääsi niin ei sinun tarvitse pelätä mitään... mutta auta armias jos eksyt suurisuinesi jonnekkin väärään paikkaan niin silloin olet hukassa!!! n. 20 vuotta niillä nurkilla elänyt.. en asu enään mutta silti käyn kavereitani silloin tällöin moikkaamassa ... ja voin sanoa että ei paljoa pelota. koivis opettaa arjen selwiytymisessä :D

    VastaaPoista
  85. Vanha Koivukylä on hyvinkin rauhallista, kivaa omakotitaloaluetta Leinelän naapurissa. Havukallio taas esim. syrjemmässä ja siellä myös omistusasuntoja joista pidetään hyvää huolta. Kiva puistomainen alue sekin ja asuu lähinnä lapsiperheitä ja vanhempaa väkeä. Vieressä pururata ja tenniskentät mm. Joten toivoisin ihmisiltänhieman huumoria ja avarakatseisuutta tämän blogin suhteen. Kirjoittaja kuvaa sitä ostoskeskuksen/juna-aseman seutua (johon muuten kaavaillaan suuria muutoksia, joiden tulisi nostaa paikan "tasoa") Näillä rauhallisilla alueilla asuvat tietävät mistä puhun... :)

    VastaaPoista
  86. Onneksi pääsin vuosia sitten jo pois.. Hirvee paikka.
    Mutta hyvät naurut sai :D

    VastaaPoista
  87. Paras paikka viettää nuoruus, YES
    t: ex-nuori

    VastaaPoista
  88. Ite ostin oman asunnon aivan ostarin vierestä jokunen vuosi sitten. Todella hyvin viihtynyt...Jokaisesta asuinpaikasta on löytyy sanottavaa,mutta siltikin parempi keskittyä omaan elämään ja tekemiseen.. :D

    VastaaPoista
  89. Voi,miten surullisen kuvan sainkaan omasta kotiseudustani.Olen asunut Havukoskella 40v ja hyvin viihtynyt.Muutin Lauttasaaresta,jossa vietitin nuoruuteni.Turhat narinat pois ja tehkää kotiseutunne eteen jotain ,että viihdytte.

    VastaaPoista
  90. Älykuvio-K on edelleenki raffii mestaa, se on ollu ja tulee aina olee.. me inkki/leka mestarit digataa tukottaa näit seinii.. ja vittu koivukylä on raffeinta mestaa mitä tiiän.. Koivukylä/Havukoski sitä samaa paskaa.. ja vittu koivikses raaputetaa lasit paskaks dösäst pöllityl ikkunanrikkomis vasaran päällä... jos asut Havis/Koivis alueel ni oot mun kaa samaa mielt siit et koiviksen ja haviksen raja menee Aliksen kohal.. Alis=Alakenttä.. mesta mis on banaanimäki.. joojoo vittu raja menee jossai iha muual mut se on meijä näkemys.. ja tagi mikä joka vitu kuvas näkyy FEA! Sitä edustetaa edellee se kuvaa koivikse tyylii.. vittu Fuck Em All!!! propsit Korsoo siel eletää samaa tyylii... mut tosiaa voisin melkee väittää et koivis on nykyää vittu paljonpaljonpaljon tukotetumpi ku mitä se nois kuvis oli mont vuot sit... talotki näyttää vitusti paskasemmilt... Olit sit vittu Korsost, Rekolast, Päiviksest, Asolast tai Leineläst ni Koivukylä/Havukoski on sulle tärkee.. vittu tää on skrubusin mesta mitä tiiän ja paskasin.. mut jengi on tääl onnellisii.. olit sit spuge, nisti, nuori tai vaikka saatana mikä vaa.. jengi on tääl onnellisii. Ja ei niilt manneilt ja niggailt saa pleksii ellet mee rasisti päissäs vittuilee niille.. tää on vittu koti <3 ps. onnellinen sinisen hotellin asukas ja yks niist ns.piripäisist seinien maalaajist.. ja en käytä pirii.. peace!

    VastaaPoista
  91. Ma asu kouivu kyla. Muuten muakava paika on mutta liikaa suomi laisia. Suomileine haista paha haju. Muuta suomi homo pois koivukyla niin asia ole peremini.
    Toivota: Abdullah Mohammed al-Kamir

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kylla tarve taas kaikki ku minna asu tala kaivu kalassa on kiva on viina on pilu on mogadishu on moskeja mina pida tala muta suomilaiset on homo ja paha rasissti blm on ihana
      Tarveisin: Abdullah Mohammed al-Kamir

      Poista
  92. Nuorisorikollisuuden ykköspaikka. ja pitäkäähän espoolaiset vaan suunsa kii

    VastaaPoista
  93. I loved your article!! It has given me plenty to think about moving forward on my social media journey!

    Shadow Defender Full Crack
    ShareMouse Crack
    snagit crack

    VastaaPoista
  94. dll files fixer khokharpc Thanks for this post, I really found this very helpful. And blog about best time to post on cuber law is very useful.

    VastaaPoista
  95. malwarebytes farooqpc Thanks for sharing such great information, I highly appreciate your hard-working skills which are quite beneficial for me.

    VastaaPoista
  96. https://ibnmatti.blogspot.com/2012/06/suomeen-iranilainen-suurmoskeija.html?showComment=1538099796034#c870991237710839004
    https://omatoimimatkat.blogspot.com/2018/02/paiva-nelja-kiertoajelut-veneajelu-ja.html?showComment=1538099824779#c5588518542313744999
    https://vantaanvandaali.blogspot.com/2009/03/koivukyla-mageen-urbaania-asumista.html?showComment=1538099869240#c3396646716377127111
    https://allualasko.blogspot.com/2009/11/moskeija-kirkko-ja-koulu.html?showComment=1538099925102#c618642879167620557
    https://salminenjouko.blogspot.com/2014/04/istanbul.html?showComment=1538099953005#c7473884552389520600

    VastaaPoista
  97. I really enjoy reading your post about this Posting. This sort of clever work and coverage! Keep up the wonderful works guys, thanks for sharing idmcracksetup.com

    VastaaPoista
  98. Vastaukset
    1. Windows 7 Professional Crack creates more unequivocal photographs and makes games, video web based, and media altering smoother. You can likewise appreciate more clear, more excellent sound through the refreshed sound driver.

      Poista
  99. Beautifully written and done.
    I recently started creating blogs and noticed a lot of people are just repeating old content but adding
    very little in price. It's good to add a useful article of real value to your subscribers and me.
    wondershare pdf editor pro crack
    fl studio crack
    iexplorer crack
    miracle box crack
    backup4all pro crack
    adobe premiere pro cc crack

    VastaaPoista
  100. Good blog post. I certainly appreciate this website. Keep writing!
    NBA 2K21 Crack
    foxit pdf editor crack

    VastaaPoista
  101. Thanks for writing this excellent article for us.
    I have gained good stuff from this website.
    I am looking forward to your next article.
    Not only that, but I am happy to share this post with my friends. Keep it up.

    hard disk sentinel pro crack
    hard disk sentinel pro crack
    hard disk sentinel pro crack
    hard disk sentinel pro crack
    hard disk sentinel pro crack
    hard disk sentinel pro crack

    VastaaPoista
  102. Thank you so much for putting this informative article online! I'm grateful for the time and effort you put into this excellent piece. This article contains the most useful information. Download now. https://freesoftwareapps.com/ninja-download-manager-crack/

    VastaaPoista
  103. Great site you have put together. If you keep doing what you're doing, it means a lot. https://crackspick.com/prodad-vitascene-crack-latest/

    VastaaPoista
  104. I am very impressed with your post because this post is very beneficial for me and provide a new knowledge to me. this blog has detailed information, its much more to learn from your blog post.I would like to thank you for the effort you put into writing this page.
    I also hope that you will be able to check the same high-quality content later.Good work with the hard work you have done I appreciate your work thanks for sharing it. It Is very Wounder Full Post.This article is very helpful, I wondered about this amazing article.. This is very informative.
    “you are doing a great job, and give us up to dated information”.
    anytrans-for-android-crack/
    iobit-software-updater-pro-crack/
    pitrinec-macro-toolworks-professional-crack/
    active-data-studio-crack/
    iobit-start-menu-8-pro-crack/

    VastaaPoista
  105. It's Really good blog i Like the way how you explain it.
    I am grateful to read it. Thanks for sharing.
    procracktool
    spotify premium crack
    ultraiso crack
    microsoft office 2019 crack
    inpage free download

    VastaaPoista


  106. I like your all post. You have done really good work. Thank you for the information you provide, it helped me a lot. Free4links.com I hope to have many more entries or so from you.
    Very interesting blog.
    SolidWorks Crack

    VastaaPoista
  107. Nice article and explanation Keep continuing to write an article like this you may also check my website Crack Softwares Download We established Allywebsite in order to Create Long-Term Relationships with Our Community & Inspire Happiness and Positivity we been around since 2015 helping our people get more knowledge in building website so welcome aboard the ship.

    reloader-activator-crack

    sparkol-videoscribe-crack

    spotify-premium-crack

    VastaaPoista
  108. Nice article and explanation Keep continuing to write an article like this you may also check my website Crack Softwares Download We established Allywebsite in order to Create Long-Term Relationships with Our Community & Inspire Happiness and Positivity we been around since 2015 helping our people get more knowledge in building website so welcome aboard the ship.

    nova-launcher-prime-apk crack

    rhinoceros-crack-license-keygen crack

    sony-vegas-pro-crack

    VastaaPoista